top of page

Zoete aardappel met kip, asperges en komkommer-yoghurtsaus šŸŒˆ (glutenvrij & koemelkvrij)

Hallotjess ā˜€ļøĀ Doordat ik een receptenboekje aan het maken ben voor in de praktijk post ik hier wat minder recepten. Daar werd het dus weer eens tijd voor! šŸ˜Ā Dit is echt een van mijn favo gerechtjes, met de toppings kun je eindeloos variĆ«ren šŸŒˆ


Ingrediƫnten (1 portie)

  • 1 zoete aardappel

  • Stukje schapenfeta

  • 3 groene asperges

  • Kwart courgette

  • Kruiden: peper, (keltisch) zeezout en zaā€™atar. Evt verse basilicum of peterselie

  • Biologische kipfilet +- 100 gram


Sausje:

  • 1,5 eetlepel kokos/geitenyoghurt of rauwe hangop van Rauwpower (dit bevat wel koemelk)

  • Halve theelepel (vegan) mayonaise

  • Geraspte komkommer

  • Theelepel grove mosterd

  • Citroen naar smaak

  • Verse basilicum of peterselie


Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.

  2. Spoel de zoete aardappel goed af en schil ze eventueel. Snijd de in de lengte door de helft en prik met een vork gaatjes in de aardappel.

  3. Smeer in met olijfolie en een beetje zout en peper. Leg de stukken met de platte kant naar beneden in de oven. Zet in de oven voor ongeveer 30-35 minuten tot ze zacht zijn.

  4. Snijd de kip en bak in ghee met paprikapoeder, kurkuma, peper en zaā€™atar.

  5. Snijd de asperges en courgette in stukjes en voeg toe bij de kip wanneer de kip bijna goed is.

  6. Rasp de komkommer en meng met de kruiden, citroen, yoghurt, mosterd en mayonaise.

  7. Versier het bord met alle ingrediƫnten en eet smakelijk!
































Comments


bottom of page