top of page

VEGAN BUDDHA BOWL šŸ„™

Hoe leuk is de roze saus? En zo makkelijk te maken met een rode biet! šŸ˜ Ik vind een buddha bowl altijd lekker als ik langer de tijd heb om lunch te maken of als diner. šŸ’«


Ingrediƫnten (1 persoon):

  • 80 gram quinoa

  • 4 Champignons

  • 1 Biet

  • Vegan mayonnaise

  • Amandelyoghurt

  • Zout/peper

  • Paprikapoeder

  • Halve avocado

  • Stukje komkommer

  • 4 tomaatjes

  • 1 kleine Zoete aardappel






Recept:

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking.

  2. Kook de biet (of koop al gekookte bietjes) en rasp deze fijn.

  3. Meng 1 grote eetlepel mayonnaise met 1 grote eetlepel yoghurt. Voeg hier ongeveer de helft van de geraspte bieten aan toe tot het mooi roze kleurt. Meng hier nog wat peper en zout doorheen.

  4. Snijd de aardappel in stukjes en bak deze in een pan, ik heb peper en paprikapoeder gebruikt om te kruiden.

  5. Snijd de champignons in stukjes en bak deze in een andere pan, voeg hier ook paprikapoeder en peper aan toe.

  6. Snijd de overige groenten.

  7. Doe de quinoa in een kom en voeg alle ingrediƫnten samen.

Comments


bottom of page