Dit is zo lekker! Ik vind sushi echt top en met quinoa een geweldige combinatie. Een paar jaar terug maakte ik dit vaker en het was al weer een hele tijd geleden. Ik heb hier ook nooit een recept van gedeeld dus dat werd tijd. š
Qua vulling kun je natuurlijk ook iets anders kiezen dan ik heb gedaan. š
Ingrediƫnten (5 rollen):
200 gram quinoa
5 eetlepels rijstazijn
5 sushivellen (norivellen)
(Keltisch) zeezout
200 gram verse zalm
Halve komkommer
1 mango
1 grote avocado (of 2!)
Wortel julienne
Sausje: sojasaus en evt sriracha en gember
Het recept:
Kook de quinoa volgens de verpakking, het is belangrijk dat de quinoa goed zacht is dus laat het liever nog even wat langer weken. Doe de deksel boven op de pan wanneer het vuur uit is.
Voeg het rijstazijn en een snuf zeezout toe aan de quinoa wanneer het iets meer afgekoeld is (na 15-30 minuutjes). Prak een halve avocado en meng dit door de quinoa. Meng goed door tot dat het een beetje gaat plakken. Voeg eventueel nog wat meer rijstazijn toe. De quinoa moet niet helemaal afgekoeld zijn als je de sushirollen gaat maken dus doe de deksel terug op de pan als je het nog laat staan.
Snijd de zalm, avocado, mango en komkommer in repen.
Rol de quinoarol zoals je gewone sushi ook zou rollen. Kijk hier eventueel een video over als je dit nog nooit hebt gedaan.
Snijd in stukjes en maak steeds het mes een beetje nat zodat het niet blijft plakken.
Comments