Dit weer vraagt om lekkere herfstsoepjes!! š Soep is altijd zo gemaakt en je krijgt al snel veel groenten binnen: ideaal dus! š¤©
Knolselderij met pastinaak is een top combinatie en het appeltje erdoor maakt het een beetje fris. De pesto zou ik zeker niet vergeten want dat maakt het wel echt af š Je kan de pesto natuurlijk zelf maken (nog veel beter!) maar ik had nu een potje vegan pesto gekocht. š
Ingrediƫnten (6 porties):
1 knolselderij
400 gram pastinaak
1 appel
1 ui
1,5 groenten bouillonblokje
4 tenen knoflook
Gedroogde basilicum, orgegano en peterselie
Chilipoeder, peper en zeezout
Vegan pesto
Ongeveer 1,3 liter water
Het recept:
Snijd alle ingrediƫnten in stukjes
Bak in een grote pan de ui en knoflook.
Voeg de pastinaak, knolselderij en kruiden toe en bak dit voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de appel toe en bak nog even voor ongeveer 5 minuten.
Schenk het water in de pan en voeg 1,5 blokje groentenbouillon toe.
Laat de soep koken tot alle groenten zacht zijn (ik liet het ongeveer een half uur staan) en mix het geheel met een staafmixer. Voeg eventueel meer water of kruiden toe.
Schenk in kommen en verdeel wat pesto over de soep.
Comments