top of page

PASTINAAK - QUINOA BOWL šŸŒ± (glutenvrij & vegan)

Pastinaak wordt ook wel een vergeten groenten genoemd. Zo zonde want het is echt heel lekker! Dit is weer een heel makkelijk receptje waar veel gezonde voedingsstoffen mee binnen krijgt. šŸ‘šŸ»

Voor je darmen is het belangrijk om lekker veel te variĆ«ren met groenten, dus probeer ook eens pastinaak toe te voegen in je gerechten (als je dit nog niet deed!). šŸ’«


Ingrediƫnten:

  • Pastinaak

  • Aubergine

  • Avocado

  • (Vegan) feta

  • Quinoa

  • Verse peterselie

  • Citroen

  • Kiemen

  • Bladspinazie

  • Handje noten

  • Zaā€™atar kruiden, peper, Keltisch zeezout, paprikapoeder

  • Extra vierde olijfolie






Vegan yoghurtsaus:

  • 2,5 eetlepels kokosyoghurt

  • 1,5 eetlepel vegan mayonnaise

  • Verse peterselie

  • Citroen

  • Peper

  • Za'atar

Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Snijd de pastinaak in blokjes. Halveer de aubergine en maak hier blokjes in met een mes (zoals op de foto). Besprenkel met olijfolie en de kruiden. Zet het in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de pastinaak zachter is.

  3. Kook de quinoa volgens de verpakking

  4. Maak de yoghurtsaus.

  5. Snijd de feta, peterselie en avocado.

  6. Verdeel de quinoa over de borden en voeg alle ingrediƫnten toe. Maak af met extra vierde olijfolie, saus, peterselie en citroen.

























Comentarios


bottom of page