Top gerecht uit de Aziatische keuken! Ik had in dit gerecht veel verschilt groenten gedaan maar je kan er ook een paar uitkiezen als je het voor minder personen maakt (ik maakte het voor 4 personen). Anders blijft er wel veel over (wel lekker voor de volgende dagš).
Ingrediƫnten woksaus:
Duim gember
2 grote tenen knoflook (of 3 kleine)
Halve rode peper
3 eetlepels sesam
1 eetlepel ketjap
3 eetlepels sojasaus
Eetlepel kurkuma
Zwarte peper
Sesamzaadjes
Ingrediƫnten gerecht:
Paprika
Ui
Paksoi
Spitskool
TaugƩ
Wortel
Sugarsnaps
Maiskolfjes
Limoen
Ongezouten pindaās
Zilvervliesrijstnoedels
Recept:
Snijd alle groenten in grove stukken. Ik kies er voor om de wortel te raspen met een kaasschaaf, dit ziet er leuk uit en het is zo wat sneller gaar.
Rasp de gember, pers de knoflook tenen en snijd de rode peper fijn.
Verwarm de gember, knoflook en rode peper in olie in de wokpan. Voeg hier de ui aan toe en de rest van de ingrediƫnten van de wolsaus.
Voeg de groenten toe. Als eerst de spitskool, wortel en maiskolfjes. Een minuutje later de paprika, paksoi en sugarsnaps. Als laatste de taugƩ.
Kook de rijstnoedels volgens de verpakking.
Als de rijstnoedels goed zijn voeg je ze toe in de wokpan. Roer ze goed door de groenten en woksaus.
Serveer met limoen en ongezouten pindaās.
Comments