top of page

MEXICAANSE BOWL šŸŒ½šŸ  (glutenvrij & vegan)

Bijgewerkt op: 22 feb

Deze bowl is super yummieee šŸ˜ ik vind deze combinatie echt top en het zit vol met plantaardige eiwitten (bonen, spinazie, vegan gehakt) en verschillende soorten groenten šŸŒ±


Ingrediƫnten:

  • Zilvervliesrijst

  • Avocado

  • Mais

  • Bruine bonen (eventueel + vegan gehakt)

  • Zoete aardappel

  • Limoen of citroen

  • Spinazie

  • Twee tomaten

  • Rode ui

  • Garam masala, peper, zeezout en paprikapoeder

  • Olijfolie







Ingrediƫnten yoghurtsaus:

-Ā Ā Ā Ā Ā Ā  3 eetlepels kokosyoghurt/rauwe kwark/andere soort kwark of yoghurt

-Ā Ā Ā Ā Ā Ā  1 eetlepel mayonnaise

-Ā Ā Ā Ā Ā Ā  Verse peterselie of andere verse of gedroogde kruiden

-Ā Ā Ā Ā Ā Ā  1 theelepel grove mosterd

-Ā Ā Ā Ā Ā Ā  2 theelepels citroensap

-Ā Ā Ā Ā Ā Ā  Peper, zeezout en eventueel een mespuntje sambal


Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes en besprenkel met olijfolie, Garam masala, peper, zeezout en paprikapoeder. Zet in de oven voor 20-25 minuten.

  2. Snijd de tomaten en ui. Maak een salsa met de halve ui en de tomaten met olijfolie, peper en zeezout.

  3. Meng de ingrediƫnten voor de saus.

  4. Bak de rest van de ui, vegan gehakt en zwarte bonen met de kruiden.

  5. Snijd de avocado en citroen.

  6. Voeg alles samen in een bowl!





















Comments


bottom of page