Niet het meest fotogenieke gerecht maar wel erg lekker. 😍 Een verantwoorde kapsalon. De zoete aardappel maakt het naast gezonder ook lekkerder vind ik. Zoete aardappelfriet blijft mijn favoriet.
Ingrediënten (2 personen):
2 zoete aardappels
1 ui
2 tenen knoflook
200 gram (vegetarische) kipstukjes
1 avocado
100 gram tomaatjes
Halve komkommer
Halve krop sla
Vegan mayonaise
Amandelyoghurt
Mosterd
Geitenkaas
Kruiden: Kurkuma, paprikapoeder, peper, zout
Olijfolie
Recept:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappelen in reepjes. Besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten (af en toe even omscheppen en goed opletten of ze niet zwart worden).
Bak de (vegetarische) kipstukjes met de kruiden.
Snijd alle groentes in stukjes.
Maak de saus: meng 3 eetlepels amandelyoghurt met 2 eetlepels mayonaise. Doe hier 2 tenen geplette knoflook en peper/zout doorheen.
Prak de avocado en meng hier een beetje peper en zout doorheen.
Als de aardappels goed zijn verdeel je ze over borden met de (vegetarische) kip. Doe hier wat kaas overheen en zet nog heel even in de oven tot de kaas smelt.
Maak het bord verder op met de groenten en saus.
Comments