Gisteren was mijn vader jarig en voor bij de borrel had ik deze gezonde snackplank gemaakt! š« Borrelhapjes eten met intoleranties kan soms moeilijk zijn. Af en toe probeer ik het op het terras wel eens maar het resulteert vaak in buikpijn. Gelukkig zijn er steeds meer restaurants die glutenvrij, koemelkvrij en eivrije hapjes serveren. Maar als je het zelf in de hand hebt dan is het een stuk makkelijker natuurlijk. š
Heerlijk om zoān plank te maken om te serveren met dit lekkere weer.āļø Je kan eindeloos variĆ«ren met de ingrediĆ«nten. Ik vind groenten met een vegan yoghurtsaus echt top. š¤©
Scroll naar beneden voor meer ideeƫn voor op de plank!
Ingrediƫnten vegan yoghurtsaus:
2 grote eetlepels vegan mayonnaise
3 grote eetlepels Amandelyoghurt
1 teen geperste knoflook
Kwart fijngesneden ui
Peper/zout
Geraspte komkommer
Verse bieslook en peterselie
Wat kan verder nog op de borrelplank?
- Hummusdip met extra groenten. Bijvoorbeeld paprika of wortel.
- Een bakje groentenchips
- Zoute popcorn
- Eigengemaakte tomatensalsa (zie gerelateerde post onderaan deze pagina)
- Eigengemaakte olijventapenade (zie gerelateerde post onderaan deze pagina)
- Zongedroogde tomaatjes
- Gamba's
- Avocado dip met naturel nachochips
- Glutenvrije wraps met zalm
- Meloen
Hopelijk genieten jullie ook lekker van het warme weer! āļø
ComentƔrios