Wil je een snel voedzaam gerechtje maken? Dit is een topper! Mijn vorige recept (courgetti) werd zo goed ontvangen door jullie dus ik dacht, dit receptje moet ik ook delen 🤩
De afgelopen weken is het iets stiller geweest want ik ben bezig met de afronding van dit schooljaar. Volgende week is de deadline! Heel veel zin om daarna weer lekker veel in de keuken te staan en recepten te maken 😍
Linzenpasta is mijn favoriete glutenvrije pasta. Het is meestal gemaakt van 100% linzen dus bevat geen zooi (ik gebruik altijd die van de AH). Daarnaast vind ik het ook echt mega lekker. Wat is jullie favoriete glutenvrije pasta?
Het recept is voor 3 personen, vrij grote porties. Als je het voor 4 personen maakt kan een beetje extra groenten al voldoende zijn!
Ingrediënten (3 personen):
1 pak pennen linzenpasta (250 gram)
1 blik tonijn
1 aubergine
Rucola
1 potje Zwarte olijven
3 stukjes zachte geitenkaas
1 trostomaat of vleestomaat
1 pak roma tomaatjes (250 gram)
Basilicum
Gedroogde Italiaanse kruiden
1 ui
2 tenen knoflook
Het recept:
Snijd de tomaat, ui en knoflook. Leg deze samen met de roma tomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met Italiaanse kruiden, zout, peper en olijfolie. Zet in de oven op 200 graden. Ongeveer voor 20 minuten.
Snijd ondertussen de aubergine en bak deze in een grote pan.
Kook de pasta volgens de verpakking.
Als de tomaatjes zacht zijn kan de geitenkaas er bij in de oven. Laat dit nog even in de oven staan tot ook die zacht is.
Meng de saus door de aubergine samen met de pasta.
Voeg hier verse basilicum, olijven en tonijn aan toe. Eventueel extra kruiden.
Serveer met rucola.
Comments