Ik ben tegenwoordig weer helemaal in to buddha bowls, je kan alles toevoegen waar je zin in hebt en het is ook zo klaar. š
Al deze verschillende smaken bij elkaar zijn zo lekker! Je kan ook kiezen voor andere soorten groenten, ik vind pastinaak hier ook heel lekker bij bijvoorbeeld. Je kan eventueel ook nog vegetarische balletjes toevoegen. š
Het recept is voor 2-3 personen maar je hebt best wel kans dat er iets over is omdat er vrij veel verschillende groenten in zitten. Dit is echt top als left over lunch.
Ingrediƫnten gerecht (2-3 personen):
1 aubergine
1 zoete aardappel
Veldsla
Halve bloemkool
1 rode ui
4 bospenen
Granaatappelpitjes
Hummus naturel
Eventueel siracha
Ras el hanout kruiden
Paprikapoeder
Olijfolie
Peper/zeezout
Zelfgemaakte vegan yoghurtsaus
Ingrediƫnten paprikasaus:
3 eetlepels amandelyoghurt
2 eetlepels vegan mayonnaise
Sriracha
Kwart citroen
1 kleine teen knoflook
Peper
Zeezout
Ras el hanout
Het recept voor de yoghurtsaus:
Meng alle ingrediƫnten en voeg de kruiden/Sriracha toe naar smaak!
Het recept voor het gerecht:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergine door het midden en snijd vierkantjes in het vruchtvlees (net als op de foto). Besprenkel met olijfolie, ras el hanout, peper en zout.
Snijd de zoete aardappel, bloemkool en bospenen in blokjes. Snijd daarna de rode ui in dunne halve ringen.
Verdeel de gesneden groenten over een bakplaat en meng met olijfolie, ras el hanout, paprikapoeder, zout en peper.
Zet de halve aubergine en de gesneden groenten in de oven voor ongeveer 25-30 minuten. Het is goed als de groenten zacht zijn. De aubergine heeft misschien iets langer nodig.
Maak ondertussen de vegan yoghurtsaus.
Maak de borden op: leg de veldsla op een bord en voeg daarna de groenten toe. Maak af met een eetlepel hummus, granaatappelpitjes en de saus! Je kan ook nog Sriracha toevoegen.
Comments