Als je iets meer tijd hebt om lunch te maken is dit een echte aanrader. Kan ook als avondeten natuurlijkš Ik maak zulke bowls met quinoa erg graag.
Ingrediƫnten (1 persoon):
100 gram quinoa
Een kleine zoete aardappel
Paar tomaatjes
Kwart komkommer
Halve avocado
Limoen
Vegan mayonnaise
Kruiden: cayennepeper, peper, komijn
Recept:
1. Kook de quinoa volgens de verpakking
2. Snijd de zoete aardappel in blokjes en besprenkel met olijfolie, zout en peper.
3. Plaats de zoete aardappel in de oven op 220 graden tot ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten)
4. Snijd de overige groenten.
5. Meng 1,5 eetlepel mayonaise met 2 theelepels limoen en doe hier de kruiden bij. Van alles een kwart theelepel ongeveer
6. Als de quinoa en de zoete aardappel klaar zijn voeg je alles bij elkaar in een schaaltje!
ć³ć”ć³ć