top of page

BOEKWEIT PRUIMENCAKE šŸ§šŸŒ±(vegan & glutenvrij)

Vroeger maakte ik met mijn moeder altijd een pruimentaart! Deze zat wel vol met eieren, gluten, melk en suiker. Nu geen goed idee meer dus voor mij šŸ˜‚ dusss maakte ik deze glutenvrije, vegan en zonder geraffineerde suiker. En hij was echt super lekker zoals je ziet tijdens het proeven samen met mijn moeder! šŸ˜

Ingrediƫnten:

  • 200 gram boekweitmeel

  • 10 grote pruimen

  • 3 rijpe bananen

  • 100 ml amandelmelk

  • Halve theelepel bakpoeder

  • Halve theelepel baksoda

  • Kwart citroen (of een halve als je van iets meer zuur houdt)

  • 60 gram (harde) kokosolie, voor gebruik wel smelten!

  • 80 gram havermout

  • Eetlepel kaneel

  • Eventueel een eetlepel honing (niet perse nodig!







Het recept:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Snijd de pruimen in stukjes. Ik maakte van 1 pruim 4 stukjes.

3. Mix de ā€œnatteā€ ingrediĆ«nten: gesmolten kokosolie, bananen en amandelmelk. Mix op de hoge stand goed door zodat het beslag ook een beetje opklopt.

4. Voeg het boekweitmeel, havermout, kaneel, bakpoeder, baksoda en de citroen toe. Schep dit door het geheel.

5. Voeg de pruimen toe aan het beslag en smeer het cakeblik in met kokosolie.

6. Schep het beslag in het cakeblik en zet in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten. Tot de cake goudbruin kleurt.



















Comments


bottom of page