Vroeger maakte ik met mijn moeder altijd een pruimentaart! Deze zat wel vol met eieren, gluten, melk en suiker. Nu geen goed idee meer dus voor mij š dusss maakte ik deze glutenvrije, vegan en zonder geraffineerde suiker. En hij was echt super lekker zoals je ziet tijdens het proeven samen met mijn moeder! š
Ingrediƫnten:
200 gram boekweitmeel
10 grote pruimen
3 rijpe bananen
100 ml amandelmelk
Halve theelepel bakpoeder
Halve theelepel baksoda
Kwart citroen (of een halve als je van iets meer zuur houdt)
60 gram (harde) kokosolie, voor gebruik wel smelten!
80 gram havermout
Eetlepel kaneel
Eventueel een eetlepel honing (niet perse nodig!
Het recept:
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Snijd de pruimen in stukjes. Ik maakte van 1 pruim 4 stukjes.
3. Mix de ānatteā ingrediĆ«nten: gesmolten kokosolie, bananen en amandelmelk. Mix op de hoge stand goed door zodat het beslag ook een beetje opklopt.
4. Voeg het boekweitmeel, havermout, kaneel, bakpoeder, baksoda en de citroen toe. Schep dit door het geheel.
5. Voeg de pruimen toe aan het beslag en smeer het cakeblik in met kokosolie.
6. Schep het beslag in het cakeblik en zet in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten. Tot de cake goudbruin kleurt.
Comments