Aubergine is en blijft mijn favoriete groente. Ik raak het gewoon niet beu! Vaak zie ik aubergine voorbij komen met yoghurtsaus, een recept van Ottolenghi. Aangezien ik geen koemelk eet heb ik hier een eigen variant voor bedacht. Ik kan je vertellen.. het viel goed in de smaak! Samen met de granaatappeltjes is het een feestelijk bijgerecht.
Ingrediƫnten:
1 aubergine
kwart limoen
Granaatappel pitjes
2 eetlepels amandelyoghurt
1 eetlepel vegan mayonaise
Peper/zout
Olijfolie
Recept:
1. Snijd de aubergine door het midden (net niet helemaal door) 2. Besprenkel de aubergine met olijfolie, peper en zout. Wikkel de aubergine in aluminiumfolie en plaats in de oven op 220 graden. 3. Maak de yoghurtsaus: meng de vegan mayonaise, yoghurt, limoen en peper en zout samen. 4. Haal de aubergine uit de oven als deze zacht is (duurt ongeveer 40 minuten). 5. Versier de aubergine met yoghurtsaus en granaatappel pitjes.
Comments